Обилният снеговалеж в края на март предизвика не само шофьорите, но и снегопочистващите фирми. Зимна обстановка и сняг в почти цялата страна, но към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили, това съобщи за "Денят започва" дежурният в АПИ Денислав Пейчев. Той уточни обаче, че има затворени пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Денислав Пейчев - АПИ: Това е пътя от София през Ябланица - Плевен - Бяла до Русе, също така от Гурково през Прохода на Републиката през Велико Търново за Русе. Северната и североизточната част на страната е най-засегната от обилните снеговалежи. Там проблеми ще има в областите Добрич, Русе и Силистра заради силния вятър и снегонавяванията. Надяваме се както е прогнозата да спре да вали. Превантивно се обработват всички пътища и всички машини от снегопочистващата техника работят, като при нужда ще увеличим броя.

Движението на товарни автомобили над 12 тона по АМ "Хемус" в участъка София - Ябланица, както и по пътищата Ябланица - Севлиево и в посока Варна; Мездра - Ботевград в двете посоки; Плевен - Ябланица вече е възстановено, съобщиха по-късно от Агенцията "Пътна инфраструктура". По-рано днес временното ограничение беше въведено поради обилен снеговалеж и навявания от сняг.

​Оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър в 9 области на страната

​Оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър в 9 области на страната

Оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър е обявен за девет области в страната. Предупреждението от втора степен се отнася за: Плевен, Ловеч, Га...