Агенция Пътна инфраструктура започнаха проучване на свлачището на международния път Бургас - Малко Търново. От месеци пътят пропада и ако не бъде ремонтиран скоро може да стане голям инцидент. Преди време кметът на Малко Търново обяви автономия, за да обърне внимание държавата на проблема.

Това е един от главните пътища за Турция. Оттук минава целият трафик за КПП „Малко Търново”. Проблемът със свлачището на пътя се е появил преди повече от три месеца.

Илиян Янчев - кмет на община Малко Търново: Знаете много добре какво е състоянието на пътя от Царево до Малко Търново. Той е опасен за двежение с лек автомобил. Това свлачище действа активно повече от няколко месеца. Сега недайси Боже в тези дъждовни и снежни месеци то ще се активира още повече.

Днес от Агенция „Пътна инфраструктура“ започваха проучване на пътя, за да се види какво е предизвикало.

инж. Иван Власковски, хидрогеолог: Целта е да установим повърхнините на хлъзгане и материала от който е изграден пътното тяло и каква е основата.

Кметът на Малко Търново се надява резултатите от проучването на АПИ да станат бързо и ремонтът на пътя да започне скоро.