НОВИНИ

Апоел Беер Шева взе солиден аванс срещу Лудогорец преди реванша​

Апоел Беер Шева победи шампиона на България Лудогорец с 2:0 в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Попаденията на "Тото Търнър Стейдиъм" в израелския град Беер Шева отбелязаха Антони Нуакеме в 19-ата и Микел Охана в 79-ата минута.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:31, 26.07.2017
Чете се за: 01:28 мин.
По света
апоел беер шева взе солиден аванс лудогорец реванша​

Срещата стартира с няколко твърди единоборства, като още в първата минута Козмин Моци влезе много здраво, но напълно чисто в краката на капитана на израелския тим Маор Меликсон, заради което се наложи влизането на медицински екип на терена.

Постепенно обаче Апоел заигра по-добре и така се стигна до 19-ата минута, в която резултатът бе открит. Най-добрият на терена Антони Нуакеме спечели топката в средата на терена, напредна по посока на вратата на Лудогорец, залъга цялата защита на гостите, че ще стреля, но вместо това подаде вдясно към непокрития Меликсон, който центрира по земя успоредно на голлинията. Топката бе засечена от пробилия в наказателното поле Нуакеме, който с десния крак реализира.

В 26-ата минута Лудогорец пропусна отличен шанс да изравни. Марселиньо стреля опасно от фаул, топката бе избита на голлинията от вратаря на Апоел Гай Хаимов, но попадна у Вандерсон, който вместо да я прати в опразнената врата, се засуети и топката му бе отбита.

Две минути по-късно Козмин Моци се намеси решаващо на границата на вратарското поле, предотвратявайки сигурен гол.

До края на полувремето Лудогрец имаше една добра възможност след корнер, но ударът на Игор Пластун излезе в аут. В същото време натискът на Апоел постепенно намаля.

В началото на второто полувреме Лудогорец бе изключително близо до гола на няколко пъти, като основен виновник това да не се случи се оказа Вандерсон.

В 48-мата минута Вандерсон бе изведен очи в очи с Хаимов. Бразилецът можеше да стреля или да комбинира с непокрития фронтално срещу вратата Кафу. Той избра да стреля, но шутът му премина на сантиметри встрани от вратата.

Вандерсон можеше да изравни и в 57-мата минута, но тогава диагоналният му удар от десетина метра отново не намери рамката на вратата.

Точно час след началото на срещата Гадир можеше да вкара втори гол за Апоел, но стреля с глава над вратата на Хорхе Брун.

В 69-ата минута мощен удар на Марселиньо от границата на наказателното поле се оказа крайно неточен, като натурализираният български национал можеше и да потърси непокрития вдясно Лукас Саша.

Ситуацията за Лудогорец стана много тежка в 79-ата минута, когато Нуакеме центрира в наказателното поле, където появилият се като резерва Микел Охана спря топката пред Игор Пластун и с удар от воле с левия крак реализира за 2:0.

В заключителните секунди на редовното време Лудогорец получи правото да изпълни фаул на около 22 метра фронтално срещу вратата, но ударът на Натаниел не затрудни Хаимов.

Така след седмица Лудогорец ще трябва да навакса два чисти гола, ако иска да отстрани Апоел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Риана обсъди със семейство Макрон въпроси на благотворителността
Риана обсъди със семейство Макрон въпроси на благотворителността
ЕК реагира на новите американски санкции срещу Русия
ЕК реагира на новите американски санкции срещу Русия