НОВИНИ

Арабските страни осъдиха израелските идеи за анексиране на територии

Арабската лига осъди плановете на Бенямин Нетаняху да анексира територии от окупирания Западен бряг. Израелският министър-председател обеща, че ако спечели изборите на 17 септември, ще присъедини долината на река Йордан.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:18, 11.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
арабските страни осъдиха израелските идеи анексиране територии

Предизборно обещание на Бенямин Нетаняху предизвика напрежение между израелците и арабските страни. Размяната на реплики беше последвана от сцени на насилие.

Тази нощ израелските сили бомбардираха 15 позиции на ислямисткото движение Хамас в ивицата Газа, след като по-рано от палестинския анклав бяха изстреляни ракети към Израел.

Министър-председателят Нетаняху провежда предизборен митинг в град Ашдот, когато се разнася вой на сирени за въздушна опасност. Той е евакуиран, без да пострада, а малко по-късно продължава речта си, предавана на живо в социалните мрежи.

Инцидентът става само три часа след обещанието на Бенямин Нетаняху да анексира територии от Западния бряг, където живеят 65 хиляди палестинци.

Външните министри на страните от Арабската лига реагираха остро на тези намерения, а високопоставени палестински представители коментираха, че по този начин се унищожават шансове за израелско-палестински мир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобрява се състоянието на детето, което падна от втория етаж на кооперация
Подобрява се състоянието на детето, което падна от втория етаж на кооперация
Сигнал в прокуратурата за таен чат за преврат
Сигнал в прокуратурата за таен чат за преврат