МВР издирва 25-годишния Петър Петров. Той е бил задържан в ареста на Трето Районно управление в Пловдив, но е успял да избяга през прозорец на тоалетна на втория етаж в сградата.

Петър Петров е бил арестуван за срок от 24 часа по разследване за разпространение на наркотици. Издирваният е родом от Монтана, но адресната му регистрация е в Пловдив.

На кратка пресконференция тази вечер директорът на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков съобщи, че са предприети дисциплинарни мерки по повод бягството му.

Старши комисар Атанас Илков – директор на ОД на МВР-Пловдив: Назначил съм цялостна проверка за изясняване на практическата обстановка. Прекратил съм отпуската на началника на Районното управление и в случай, че проверката установи фрапиращи пропуски в работата със задържани лица, ще бъда безкомпромисен към цялото ръководство на районното управление. За да се стигне до този неприятен инцидент има допуснати нарушения. Към настоящия момент сме предприели всички необходими действия за установяване на лицето и неговото задържане. Ангажиран е целият ресурс, с който разполагаме и се надявам скоро да имаме резултат.


© МВР

Петър Петров е обявен за общодържавно издирване. Преди няколко години от същата сграда успя да избяга известния автокрадец Радослав Цукровски макар и да е бил с белезници, които били заключени за радиатор в коридора на полицейското управление