30-годишен мъж, заподозрян за притежание на наркотици и кражби е скочил от третия етаж на Следствения арест в Пловдив и по-късно е починал в болница. Районната прокуратура в града образува досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Вътрешният министър разпореди проверка.

Пловдив

Трима мъже са били докарани в Шесто районно управление в Пловдив, след като при проверка полицаите открили у тях наркотици. При разпита на заподозрените, единият поискал да отиде до тоалетна. Бил е придружен от полицейски служител, но се е възползвал от отворена врата и скочил от прозореца на третия етаж.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Към момента с него са се провеждали оперативни действия, както и с други лица. Провеждали са се беседи. Все още не са били предприети действия по задържането му, ако въобще такива е следвало да бъдат предприети. Пак уточнявам, че към тоя момент на инцидента не е бил задържан.

По-късно мъжът е починал в болницата. Той е криминално проявен, задържан е за грабежи и наркотици. Тепърва ще се изяснява дали при падането е бил дрогиран.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Основната първоначална версия е, че се опитал да избяга от районното управление по този начин, скачайки от прозореца и не е преценил височината.

На прозореца не е имало монтирани решетки. Със заповед на министър Младен Маринов е започнала проверка, която ще изяснява обстоятелствата по случая.