НОВИНИ

Арести и в ДАИ - Габрово

Областната дирекция на ДАИ-Габрово е в топ три на най-корумпираните инспекции в страната! През последните години местните ДАИ инспектори са били известни с това, че безпроблемно са уреждали фалшиви шофьорски книжки и курсове срещу пари. Това заяви в ефира на "Денят започва" председателят на Българския съюз на преподавателите по авто и мото подготовка Йонко Иванов и уточни, че тази корупционна практика е била добре позната на задържания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
17:58, 01.04.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Йонко Иванов твърди, че лично той е осведомил директорът на ДАИ - Цветелин Цветанов за човек, който не можел да вземе изпита си за шофьорска книжка в своя регион и затова пътувал към Габрово, където тя вече била подсигурена.

Йонко Иванов, предаседател на Българския съюз на преподавателите по авто-мото подготовка: Понеже вече беше изчерпал кредита на доверие, съответно имаше и друг човек, на който трябваше да спомена това нещо! Когато другият човек отиде и го попита и му каза, защото той не е проследил материала и е видял, че лицето Х не може да вземе изпита, но пък взима изпита на другото място, той вместо да вземе отношение по темата каза "На вас кой ви каза това нещо?!"

Според източници на "По света и у нас", пожелали анонимност, подкупи и издаване на фалшиви шофьорски книжки действително има в малка автошкола в Габрово. Решаваме да проверим дали са взимани и рушвети в областната дирекция на ДАИ, където преди два дена беше задържан и нейния директор Венцислав Генов. По неофициални данни са арестувани още четирима служители.

Никой от таксиметровите шофьори в Габрово днес не потвърди официално, че е ставал жертва на изнудване от страна на ДАИ инспектори. Повечето обаче са категорични, че в системата има корупция.

Юлиян Братоев, таксиметров шофьор: "Явно е на по-висока инстанция, между инспекторите едва ли. Нямам такова виждане, че вземат рушвети и такова, защото ние с тях контактуваме, не с началниците!"

Симеон Петков, таксиметров шофьор: "На нас не ни искат подкуп! На нас ни пишат актове и това е!"

Проверките в ДАИ Габрово продължават и след ареста на директора. Не е изключено и тук да съберат доказателства и да се разплете схема за сериозна корупционна практика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват велосезона в Пловдив с голямо шествие
Откриват велосезона в Пловдив с голямо шествие
МВР ще проверява валидността на шофьорските книжки
МВР ще проверява валидността на шофьорските книжки