НОВИНИ

Арести при операция срещу случаи на "модерно робство" във Великобритания

Британската полиция разби мрежа за трафик на дрога и нехуманно третиране на хора, известно още като "модерно робство". Операцията е проведена в сътрудничество с белгийските власти. 15 души са задържани.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:42, 14.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Операцията е проведена в район, чийто център е Оксфорд. Полицията е извършили 20 обиска. Открити са големи количества кокаин и канабис, както и хиляди британски лири в брой. Престъпната група е използвала автомивки за прикритие. Освободени са 36 от така наречените модерни роби, които мрежата е държала.

Даран Хил, главен инспектор: "Това е една от най-големите операции в района срещу трафика на хора и модерното робство. Претърсихме частни жилища и автомивки в град Милътн Кийнс. Целта е да идентифицираме закононарушители от определена престъпна група, която основно се занимава с контрола на наркотици и трафик на хора към Обединеното кралство".

Според инспектора, има външни признаци за нередности в автомивка, например ако служителите работят по дънки и гуменки, а не с непромокаеми облекла.Полицейската операция е продължила 12 месеца. Участвали са 180 служители на реда и благодарение на нея е предотвратено нелегалното прехвърляне на шестима души от Белгия във Великобритания.

Преди седмица имаше друга операция срещу така нареченото модерно робство, когато във ферма за цветя в Корнуол, полицията арестува трима работодатели.189 мигранти, работещи там обаче поискаха с писмо полицията да им се извини, че са се почувствали жертви и защитиха работодателите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следствието разследва смъртта на две деца от многодетно семейство в Русе
Следствието разследва смъртта на две деца от многодетно семейство в Русе
Първа ретроспектива на българския художник Лъчезар Бояджиев
Първа ретроспектива на българския художник Лъчезар Бояджиев