НОВИНИ

Арести в Благоевград за трафик на жени

В Благоевград днес са задържани трима души, двама от тях - полицаи - Стефан Филипов и Петър Кънев. Третият арестуван е Мартин Филипов, известен с прякора Дебелия. Вижте прякото включване на Ирина Николова в "По света и у нас" в 20:00 ч.!

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
19:57, 01.06.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Проституиращите момичета разказали шокиращи подробности по време на разпитите. Те признали, че върху тях сводникът Мартин Филипов е упражнявал физическо и психическо насилие, като отправял закани и към техните близки, дори и към малолетното дете на една от жертвите.

Румяна Арнаудова - прокурор във ВКП и говорител на главния прокурор: Уговорката е била 50% от заработеното от проституиращото момиче да се предоставя на Мартин, останалите 50% за самото проституиращо момиче.

Две от жертвите подали жалби срещу Мартин Филипов. Служителите на реда Стефан Филипов и Петър Кънев, обаче започнали да ги притискат и ги карали да се откажат от показанията си. По време на разследването са използвани и Специални разузнавателни средства.

Павлин Коджахристов - зам.-директор на "Вътрешна сигурност": За пореден път се убедих, че много от нашите служители не са това, което трябва да бъдат. За което всички ние носим някаква вина. Бихме могли да кажем по стар принцип... 80% от престъпленията се извършват от 20% от служителите на министерството.
;

Днес бяха претърсвани и кабинетите на двамата полицейски служители. По думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова акцията е подготвяна дълго.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: На този етап ще се въздържа да ви дам подробности, освен че е много отдавна подготвена, много добре подготвена операция, има и наши служители, и просто показа как действаме безкомпромисно.

Спецполицаи правиха обиски и разпитваха свидетели. Изземваха се доказателства свързана с обвиненията за трафик на жени и склоняване към проституция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна откриха плажния сезон
Във Варна откриха плажния сезон
Версията на Маргарита Мунос набедена от ГДБОП
Версията на Маргарита Мунос "набедена" от ГДБОП