Арестуваха кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева заради поискан подкуп. По неофициална информация тя е задържана със 70 хиляди евро.

София

Огледът пред Министерството на младежта и спорта в София продължава вече пети час, предаде репортерът на БНТ Явор Симов. Както стана ясно, кметът на Младост Десислава Иванчева беше задържана около 13:30 ч. от служители на Комисията за борба с корупцията, които бяха осигурявани от служители на МВР. Самата операция се ръководеше от Специализираната прокуратура.

До момента по неофициална информация се знае, че кметицата на Младост е задържана с взет подкуп от 70 хиляди евро, която е била част от по-голям подкуп, която тя поискала за строително разрешително.

Другото, което се знае, е че е задържана и зам.-кметицата на Младост Биляна Павлова, както и посредникът, който е носил парите. Не става ясно защо операцията се извършва на това централно място в столицата и защо огледът продължава толкова дълго.

Камерата на БНТ засне как разследващите изброяват пари, а ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев присъства през цялото време на оперативно-следствените действия. Самият той помоли журналистите на място да си тръгнат и отказа коментар по операцията, като уточни, че подробности ще бъдат дадени утре.

Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратура: - Оставете ни на спокойствие, утре ще ви обясним абсолютно всичко. - Има ли още задържани? - Няма да коментираме.
Върбан Върбанов - адвокат: Няма да коментирам такива твърдения, които идват от медиите. - А каква е вашата информация? - Само да ви кажа, ако бъде повдигнато обвинение, тогава ще разберем за какво става дума. В момента може да е всичко.


Арестуваха кмета на район "Младост" Десислава Иванчева (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арестуваха кмета на район "Младост" Десислава Иванчева (СНИМКИ+ВИДЕО)

Двама арестувани пред Министерството на спорта в София. Операцията е по линия на противодействие на корупцията, научи репортерът ни Явор Симов. До мом...

Когато парите бяха извадени от служебния автомобил на кмета на Младост, тя започне да вика „Тук има пари, нямам адвокат“, отбеляза репортерът на БНТ Явор Симов. Какво ще се случи от тук нататък, ще стане ясно утре. Не е ясно до момента коя е замесената с подкупа фирма. По НК и двете страни, които предлагат подкуп, носят отговорност, ако даващият подкуп не оказва съдействие на органите на реда.

Стана ясно, че парите са били белязани.

Кабинетът на кмета се претърсва от служители на полицията и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. На служителите на общината не е разрешено да напускат сградата, а административни услуги не се извършват. Според ПР-а на общината Петър Кърджилов акцията е постановка, защото Десислава Иванчева се противопоставя на презастрояването в района.