42-годишен мъж е задържан при операция срещу онлайн сексуална експлоатация на деца, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецоперацията е реализирана от служители от отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

На лаптопа на 42-годишния мъж са открити над 1600 видеофайла, съдържащи брутални сцени на насилие на деца от 0 до 12 години.

Установено е, че клиповете са обменяни с други потребители от цял свят, споделящи интересите на мъжа, както и че в дните преди ареста му, е бил изключително активен в изтеглянето на видеомателиалите.

Задържаха 36-годишен педофил, представял се за момиче във Фейсбук

Задържаха 36-годишен педофил, представял се за момиче във Фейсбук

36-годишен педофил от София е задържан от ГДБОП. В социалните мрежи той се е представял за 15-годишно момиче. Само за 3 месеца с фалшивия си профил ус...

Според анализа на ГДБОП, по време на летния сезон, извършващите подобен вид престъпления, значително увеличават опитите си за осъществяване на реален контакт с деца, с цел блудствени действия.

Основният способ, използван от тях за осъществяване на контакт с жертвите, е чрез създаване на фалшиви профили в социалните мрежи, които визуално изглеждат като тези на връстниците им.