НОВИНИ

Арестуваха българина нападнал жена в метрото в Берлин

В Германия заловиха нападателя от берлинското метро, съобщи германската полиция. Светослав Стойков, на 27 години, е бил арестуван при пристигането му на централната автогара в Берлин.

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:27, 17.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Двайсет и седем годишният Светослав Стойков е арестуван днес следобед на централната автогара в Берлин. Той пристигнал с автобус от Гданск, пише германската преса. Бил разпознат от пътник, който известил полицията. Стойков е задържан в самия автобус, без да окаже съпротива. Той е разпитан в криминалната полиция и се очаква утре да му бъде предявено обвинение.

Случаят предизвика силно възмущение в Германия и в България, след като бяха разпространени кадри от нападението на 27 октомври, заснети от охранителна камера. На тях се вижда как Стойков внезапно рита млада жена в метростанция в берлинския квартал Нойкьолн. Жената пада по стълбите и чупи ръката си. След нападението Стойков изчезва, но по-късно е идентифициран от германските следователи, заедно с трима негови спътници - също български граждани. Стана известно, че Стойков е от ромски произход, роден е в Добрич, но живее във варненския квартал Максуда. От българската полиция съобщиха, че поддържат контакт с германските си колеги, но няма данни издирваният да се намира на българска територия. Случаят беше широко коментиран у нас и в Германия. Говорител на германската прокуратура, определи престъплението като опасно деяние, но добави, че то няма да накърни имиджа на българите в Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов се разграничи от казаното от Красимир Каракачанов
Валери Симеонов се разграничи от казаното от Красимир Каракачанов
Откриха зимния сезон в Боровец
Откриха зимния сезон в "Боровец"