НОВИНИ

Арестуваха директора на Басейнова дирекция Пловдив, има съмнения за злоупотреби

Арести в Басейнова дирекция - Пловдив, след като тази сутрин прокуратурата и полицията претърсиха офисите на дирекцията. Акцията няма връзка със замърсяването на двете реки Юговска и Чепеларска, потвърди пред БНТ началникът на ОДМВР - Пловдив.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
12:05, 24.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Цяла сутрин в сградата имаше претърсвания и изземвания. Акцията е под ръководството на Окръжна прокуратура. На място е наблюдаващият прокурор, а също началникът на Областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Йордан Рогачев.

Комисар Йордан Рогачев, директор ОДМВР-Пловдив: Има задържани и такива, които са на висок ранг. В момента разговаряме с тях, снемат се обяснения, разпити, и евентуално ако има участие или съучастие служители, прокуратурата ще прецени кой да бъде задържан и кой да не бъде. Категорично поводът не е последното замърсяване на реки от "Лъки инвест".

С белезници от сградата беше изведена директорката на Басейнова дирекция - Пловдив Цветелина Кънева. По непотвърдена информация, тя е задържана за злоупотреба със средства. Кънева е на поста от април 2018 г. Не е ясно в момента кой изпълнява задълженията й.

Лили Барганова, говорител Басейнова дирекция Пловдив: Не, не ни изненадаха, това са рутинни проверки. Аз не мога да давам мнения за работата на прокуратурата и много ви се моля да напуснете.

По-късно през деня се очакват още подробности от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК отпуска 232 млн. евро за борба с коронавируса
ЕК отпуска 232 млн. евро за борба с коронавируса
Нова жертва на коронавируса в Италия
Нова жертва на коронавируса в Италия