НОВИНИ

Арестуваха директора на Фонда за лечение на деца в чужбина

Павел Александров и още 8 души са арестувани в рамките на разследване на корупция и финансови злоупотреби във фонда, съобщиха от прокуратурата. Арестите са осъществени днес по обед, малко преди насрочено заседание на фонда, на което е трябвало да бъдат разпределени пари за лечение на деца. Задържаните лица са заподозрени, че са извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи.

bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 20.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Под ръководството на Специализираната прокуратура, прокурори и разследващи полицаи от ГДБОП днес се провеждат активни процесуално-следствени действия в сградата на Център Фонд за лечение на деца в гр. София. Това съобщиха в писмо до медиите от Прокуратурата. Разследването по досъдебното производство е за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

Участници в групата са длъжностни лица от Център Фонд за лечение на деца, извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи. Задържани за срок от 24 часа са 8 лица, сред които е и директорът на фонда – Павел Александров. Към момента се извършват предварително разрешени от СпНС претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели.

Повече информация ще бъде предоставена утре след приключване на първоначалните действия по разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предотвратено е разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо
Предотвратено е разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо
Археологическият комплекс Антична Сердика е открит
Археологическият комплекс "Антична Сердика" е открит