НОВИНИ

Арестуваха двама ученици заради клип с тормоз над момче

Полицията в Пловдив арестува две момчета, участвали в скандален видеоклип, разпространен в социалните мрежи. Във видеото се вижда как учениците малтретират физически и психически техен връстник. Районна прокуратура Пловдив повдигна обвинение за хулиганство срещу двамата младежи.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
16:20, 04.10.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Клипът е сниман на 25 септември - неделя, в градинката до кметството на район Северен. Участници във видеото са 16 и 17 годишни момчета, които се гаврят със свой връстник. Веднага след като записът е публикуван в социалните мрежи, районна прокуратура се самосезира. Срещу двамата е повдигнато обвинение.

Атанас Илиев - говорител на Окръжна прокуратура Пловдив: "Установили сме извършителите. 17-годишният Димитър и Иван на 16 години. Вече е образувано срещу двамата досъдебно производство за извършено престъпление - хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс. Трябва да знаят младежите, че тези действия не са някаква безобидна шега, а са престъпление по НК".

От министерството на образованието не позволиха на директорите на училищата, в които учат децата, да коментират случилото се. Съучениците и преподавателите на момчетата също бяха лаконични.

Ана Николова - учител по Български език и литература: "Всяко насилие, естествено е да нямам положително отношение към него, но мисля, че в нашето училище няма насилие".

Скандалният клип предизвика възмущение не само в социалните мрежи.

Двете задържани момчета останаха 24 часа в трето районно управление. Тук бяха разпитани от следовател и говориха с психолози от детска педагогическа стая.

Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за хулиганство, дори в случаите на непълнолетни извършители, е лишаване от свобода до 2 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тафров: Кристалина е приемлива за постоянните членки на Съвета за сигурност
Тафров: Кристалина е приемлива за постоянните членки на Съвета за сигурност
Граничари осуетили опит за вкарване у нас на изотоп, свързан с Чернобил
Граничари осуетили опит за вкарване у нас на изотоп, свързан с Чернобил