Майката на изоставеното в Пловдив бебе е арестувана в старозагорско село. Жената се е занимавала с просия и пред полицаите е заявила, че е изоставила момченцето си, защото финансово не можела да се грижи за него. Това е второто дете, от което се е отказала. Бащата на изоставеното бебе беше арестуван вчера и най-вероятно ще бъде освободен. Майката е задържана за 24 часа.

Обручище, Гълъбово

Малкият Мохамед е роден в края на декември миналата година. Това е второ дете за 26-годишната Галя, която е от старозагорското село Обручище. През последните три години тя е живеела на семейни начала с бащата на бебето. Жената се е препитавала от просия в района на Централата гара в Пловдив, където е изоставила детето.

Чавдар Грошев - районен прокурор на Пловдив: По нейни твърдения е изоставено, защото семейството, в което живее, не е имало финансова възможност да се грижи за това дете.

Установено е, че бащата, който е арестуван ден преди майката, няма съпричастност към деянието.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: До момента, в който полицията не се свързва с него, той не знае какво се случва с майката и с бебето.

Мъжът не е припознал детето, но е обявил, че иска да се грижи за него. Родителите на майката в село Обручище са отказали да вземат бебето, защото отглеждат другото дете на Галя, която е изоставила и него. Предстои малкият Мохамед да бъде настанен в приемно семейство.

Надя Танева - директор на „Социално подпомагане" - Пловдив: Разговаряхме с лекуващия лекар в детска клиника, който ни увери, че на 30-ти детето ще бъде изписано, съответно приемното семейство е запознато, заповедта е изготвена.

Майката на изоставеното бебе може бъде осъдена на три години лишаване от свобода.

Задържаха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Задържаха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив. 28-годишният мъж е жител на една от ромските махали в града. Той е задържан за 24 часа и към момента...