НОВИНИ

Арестуваха мъжа, държал заложници в супермаркет в предградие на Лос Анджелис

Полицията в Лос Анджелис арестува мъжа, който държа заложници в супермакрект, след стрелба при семеен спор. 28-годишният афроамериканец се предаде сам на органите на реда. По време на заложническата драма в магазина е имало около 40 души.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:31, 22.07.2018
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Истински екшън се разигра в предградие на Лос Анджелис. След семеен спор мъж стреля по баба си в дома й. Там се намира и приятелката му, която също е простреляна. Принуждава младата жена да се качи с него в автомобила на възрастна жена и бяга. Полицията тръгва след него, започва преследване. Автомобилът катастрофира в стълб.

Дан Зито, очевидец: Той се удари в стълба точно пред мен, на около 2 метра. Скочи от колата и изглежда стреля. Полицията отвърна на огъня. След това мъжът буквално влетя в магазина.

Нападателят влиза в суперамаркета, където към онзи момент има около 40 души - персонал и клиенти. Стреля и ранява една жена, която по-късно умира. На място пристигат 18 линейки, 100 пожарникари и спецчасти. Районът е отцепен.

Част от хората се опитват да избягат. Според очевидци имат и такива, които са скачали от няколко метра височина. Започват преговори с похитителя. Междувременно част от хората в магазина се укириват, има и такива, които нападателят е пуснал сам. След около 40 минути преговори, той се предава сам. Излиза заедно с четирима души от магазина.

Майкъл Мур, началник на полицейско управление в Лос Анджелис: Специалният ни отряд, в който има психолог и тактически екипи, влязоха в диалог с нападателя. След разговора той сам сложи белезниците си и се предаде. Веднага беше поет от спецчастите и всичко свърши около три часа след началото на това ужасяващо изпитание.

Мотивите на 28-годишният мъж тепърва ще се изясняват. Приятелката му е открана в болница. Баба му е е критично състояние с няколко огнестрелни рани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсват педиатри в болницата във Враца
Липсват педиатри в болницата във Враца
Седем години от нападението на Андерш Брайвик в Норвегия
Седем години от нападението на Андерш Брайвик в Норвегия