НОВИНИ

Арестуваха новия бос на сицилианската мафия точно преди да го "коронясат"

Италианската полиция съобщи, че е арестуван новият бос на сицилианската мафия Сетимо Минео и още десетки заподозрени. Минео - 80-годишен бижутер и още най-малко 45 души, са заловени точно преди насрочената церемония за неговото "коронясване" на специално събиране на Коза Ностра.

bnt avatar logo
от БТА
13:36, 04.12.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Повдигнати са обвинения за престъпен сговор от мафиотско естество, изнудване, незаконно носене на оръжие, подпалвачество и др. Операцията е предприета след успоредно разследване на четири наказателни дела.

Криминалният бос с прякор "Чичо Сетимо" стана през май шеф на съвета на мафията в Палермо - той оглави всички мафиотски фамилии в провинцията вместо легендарния "кръстник" на цялата сицилианска мафия Тото Риина, починал миналата година в затвора.

Минео неведнъж е лежал зад решетките, по-специално във връзка с делото за убийството на съдията Джовани Фалконе, уточни агенция АНСА.

Днешните арести са "един от най-тежките удари, нанесени от държавата на мафията", коментира Луиджи ди Майо, вицепремиер на Италия и лидер на партията Движение "Пет звезди".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК с нов пакет от мерки за по-широко използване на еврото
ЕК с нов пакет от мерки за по-широко използване на еврото
Автобусните превозвачи готови за протест срещу бонус-малус
Автобусните превозвачи готови за протест срещу "бонус-малус"