НОВИНИ

Арестуваха председателят на Дупнишката популярна каса

Арестуваха председателят на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков, съпругата му Ивон и синът им Сотир. Те са задържани от полицията в Дупница и вчера са конвоирани до Пловдив. Съпрузите са задържани за 72 часа, а синът им е освободен, след като е разпитан.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
16:05, 05.10.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Схемата е действала повече от 10 години. Над 200 са постъпилите жалби в Районната прокуратура в Дупница на „изгорели" вложители, преди материалите по случая да бъдат изпратени на Окръжната прокуратура в Пловдив. Малко са хората които са успели да спасят част от парите си:

Никола Николов
С пет хиляди само. Аз предвидливо си ги олихвявах, изтеглих си ги и ми останаха некъде 5 хиляди, които ги оставих за падежа, беше на 16 юни, а то преди това вече я обявиха в несъстоятелност.

Разследването се води в Пловдив, защото през март касата се мести по документи на фиктивен адрес в града. Там обаче никой не е виждал представители на Дупнишката популярна каса:

Никола Николов
Бившият домостроителен комбинат има повече от 200 фирми са, така че е божа работа. Не никога не е имало поне В тази сграда никога не е имало.

В пловдивският съд е подадено през март месец тази година и искане за обявяване в несъстоятелност.

Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив
Оказа се че дори и след медийните публикации медийният шум и многото пострадали лицата по делото чрез събраните свидетелски показания и други писмени доказателства са продължили и продължаваха до лятото да събират суми развивайки банкова дейност, за която нямат разрешително 24 което ни се струва доста дръзко и по наше мнение показва високата обществена опасност на тези лица.

Освен това Близнакови са раздавали и кредити с висока лихва на други хора. При разследването се оказва, че част от тези кредити са фиктивни и парите са оставали в семейството. Най-голямата прибрана сума, която до сега са установили разследващите, е 400 хиляди лева получени от Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев ще замества Цецка Цачева като председател на парламента
Димитър Главчев ще замества Цецка Цачева като председател на парламента
Холандия подкрепя България в справянето с бежанската криза
Холандия подкрепя България в справянето с бежанската криза