Скандал и саморазправа на родител в пловдивско училище. Полицията задържа 50-годишен мъж нападнал седмокласник в училище „Княз Александър Първи". Той е арестуван за 24 часа, а от Районната прокуратура са образували бързо производство за извършени хулигански действия.

Пловдив

В сградата на Основно училище "Княз Александър Първи" учат близо 1000 деца. След звънец за междучасие петокласничка е била блъсната от поток ученици, излизащи от класните стаи.

Детето си удря крака и се обажда на баща си. Разгневеният баща идва, влиза през централния вход на сградата на училището, взима дъщеря си от час и с нея се качва на третия етаж, където ученици от седми клас имат час по химия. В кабинета по химия той започва да се саморазправя с 13-годишно момче.

Изпадналият в ярост родител влязъл да потърси възмездие за дъщеря си.

Анета Вълева - директор на ОУ „Княз Александър Първи" - Пловдив: Въпреки многократните забележки от страна на охраната бащата не е спрял, тръгнал е из сградата и всъщност той го настига чак на третия етаж.

Мъжът успял да влезе в класната стая и пред погледите на децата и учителката започнал да крещи на 13-годишно момче. Дръпнал го за якето и отправил закани за убийство. В опита си да се намеси, преподавателката била изблъскана настрани.

Анета Вълева - директор на ОУ „Княз Александър Първи" - Пловдив: Тя в момента е в болнични.
Димитър Ставрев - РУО-Пловдив: Работа с децата също е стартирана в момента от мобилна група от психолози към регионално управление на образованието.

Родителите на момчето са подали жалби до Агенцията за закрила на детето и до Детска педагогическа стая.

Надя Танева - директор на „Социално подпомагане" - Пловдив: Със самото дете, което е жертва на насилие, с него ще се работи по-дълго време и по-задълбочено, индивидуално.

Невъздържаният родител ще бъде привлечен като обвиняем - съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Родител на петокласничка е задържан за саморазправа

Родител на петокласничка е задържан за саморазправа

Афектиран родител на петокласничка от пловдивско училище е задържан за саморазправа и грубо отношение. Установено е, че на 22 януари 2020 г., в ОУ Кня...