НОВИНИ

Британската полиция арестува 18-годишен младеж за атентата в Лондон

Арестуван млад мъж Доувър, обиск на къща в Сънбъри и евакуирани около 200 жители близо до адреса, на който се провежда полицейската операция. Това е резултатът до този момент от разследването на вчерашният атентат в лондонското метро, при който бяха ранени 30 души. Задържаният е 18-годишен младеж, но името му все още не се съобщава. Нивото на терористична опасност беше повишено на максималната "критична" степен. Отговорност за нападението пое "Ислямска държава".

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
13:18, 16.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

18-годишният заподозрян беше арестуван в южния пристанищен английски град Дувър. Властите съобщават, че опасността от нова терористична атака остава изключително висока. Лондонската полиция продължава разследването като са разпитани 45 свидетели и са проучени 77 снимки и видеа от хора, които са били на място. Силите за сигурност призовават всеки, който се е намирал в района или е успял да запише или снима зоната на атака веднага да се свърже с полицията.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: Взехме решение нивото на риск от терористична заплаха да бъде повишено до най-високата степен. На места патрулиращите полицаи ще бъдат заменени с военни и спецчасти. Гражданите ще виждат засилената охрана по улиците и в градския транспорт. Това е с цел да гарантираме сигурността на всички британци, докато тече разследването и извършителите на вчерашното нападение не бъдат заловени. Призовавам всички жители на Великобритания да не се страхуват и да продължат живота си както досега.

Специалният правителствен комитет за спешни ситуации "Кобра" проведе съвещание. На него беше решено нивото за терористична опасност да остане "критично". Въоръжени полицаи ще патрулират и в Шотландия, и в Уелс. Станцията "Парсънс Грийн", където вчера беше извършен атентат заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Ирак започва офанзива, за да си върне град, контролиран от Ислямска държава
Ирак започва офанзива, за да си върне град, контролиран от "Ислямска държава"
Средновековието оживява в парка на Военната академия в София
Средновековието оживява в парка на Военната академия в София