НОВИНИ

"Арестувани" блокове в столичния квартал Павлово.

bnt avatar logo
от Борислав Нотев
14:50, 23.08.2016
Чете се за: 01:04 мин.
Твоята новина
арестувани блокове столичния квартал павлово

СИГНАЛ

ОТ

собствениците и живущите в гр. София, район „Витоша“, кв. „Павлово“, ул. „Симеон Радев“ №68, бл. 136 „А“, бл. 136 „Б“, бл. 136 „В“, УПИ XVII, кв. 216, по плана на гр. София, местност „Павлово-Бъкстон“, одобрен със заповед № РД-09-50-255 от 19.06.1996г., представлявани от Светослав Петров, с адрес за кореспонденция София, район „Витоша“, кв. „Павлово“, ул. „Симеон Радев“ №68, бл. 136 „А“, ап.1

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Моля спешно да вземете мерки срещу развихрилите се в последните дни своеволни мероприятия и самоуправни действия от страна на лице, представящо се като ВАСИЛКА АВРАМОВА ЦАКОВА, в качеството си на собственик на една полуразрушена, отчуждена и обезщетена назад в годините постройка, находяща се в съседство на трите блока, но с прилежаща площ към бл. 136 „В“.

Действията на лицето ВАСИЛКА АВРАМОВА ЦАКОВА се изразяват в разкопаване и заграждане на единствения подход към трите блока, в които живущите са около 160 човека.

Тези действия категорично и безспорно водят до абсолютно ограничаване на „Бърза помощ“, „Полиция“, „Пожарна безопасност“, „Гражданска защита“, „Овергаз“, ВиК, Електро и други до достъпа до 50-те апартамента, в трите шест етажни блока.

Обръщам Ви внимание, че блоковете са газифицирани! Абсолютно и безкомпромисно ни се ограничава правото за кандидатстване по програмата „Енергийна ефективност“, ремонти, саниране, ремонт на асансьори, изграждане на СМР-съоражения и др., поради фактическата недостъпност до трите кооперации.

При евентуална авария, пожар или друго, точно през същия блокиран подход, би бил достъпът до южните апартаменти на блоковете № 136, 137, 138, които са девет етажни и се намират под блоковете ни, зад руината.

В допълнение добавяме, че в блоковете ни живеят както стари, неподвижни, трудноподвижни и обслужвани от ОП „Социален патронаж“ хора, така и малки деца, сред които и близнаци, с широчина на бебешката им количка 110-120см.

Не на последно място, отбелязваме че след това заграждане и разкопаване на подхода, дори и Столична община е с ограничено право на достъп до собствените и зелени площи, находящи се пред „арестуваните“ блокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП спира преговорите за обща коалиция с АБВ за президентските избори
БСП спира преговорите за обща коалиция с АБВ за президентските избори
Почина нашият колега Димитър Цонев
Почина нашият колега Димитър Цонев