В Париж избухнаха сблъсъци между "жълти жилетки" и полицията. "Жълтите жилетки" протестират за 13-и пореден уикенд. Айфеловата кула беше затворена за посетители заради подпалена кола.

Граната със сълзлив газ е откъснала ръката на демонстрант в Париж, а полицай е ранен в главата. Обстановката беше особено нажежена около Националното събрание: полицията се опита да разпръсне тълпата, устремена към сградата. В шествието успяха отново да се врежат анархисти, които замерваха служителите на реда и палиха скутери и кофи за смет. Поне 17 души са арестувани - все пак значително по-малко в сравнение със стотиците задържани на митингите през декември.

Демонстрант от „жълтите жилетки“ във Франция беше тежко ранен на днешния протест

Демонстрант от „жълтите жилетки“ във Франция беше тежко ранен на днешния протест

Граната откъсна ръката на един от участниците в протестите на „жълтите жилетки“ в Париж, съобщава РИА Новости.

Загърбили отстъпките, направени от президента Макрон, "жълтите жилетки" остават безразлични към поканата за национален дебат.

Юг Салон, представител на „жълтите жилетки“: Националният дебат няма голям смисъл, защото идва от правителството.Все още правителството направлява народа. Ние не сме деца, възрастни сме,имаме право на глас.Искаме да заявим нашия избор, не този на правителството. Макрон обикаля Франция,но той държи микрофона.

На френската Ривиера полицията засили проверките и затвори магистралата към италианския град Вентимиля, накъдето се бяха отправили групи от "жълтите жилетки", за да се обединят с италианските си привърженици. Това става на фона на дипломатическия конфликт между двете страни, след като членове на италианското правителство подкрепиха френските протестиращи.

"Жълтите жилетки" отново излизат на протест във Франция

"Жълтите жилетки" отново излизат на протест във Франция

За тринайста поредна седмица във Франция са планирани протести на "жълтите жилетки". Шествията започнаха като недоволство срещу вдигането на акциза на...