НОВИНИ

Полицаи опитвали да организират канали за наркотици и проституция

Полицаите, арестувани снощи при зрелищна акция в София, са изнудвали студент да продава наркотици в центъра на София и да набира момичета за проститутки - дилъри. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Божидар Милев и Николай Апостолов. Както ви съобщихме снощи, при ареста единият от полиците стреля по колегите си. При обиските у тях бяха намерени наркотици. Заради случая ще бъде проверено цялото 7-мо РПУ.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Оператор: Натали Янакиева
19:29, 30.03.2016
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Всичко започнало в края на миналата година, когато след обиск на квартира в "Студентски град" полицаи откриват наркотици. Единият от студентите, живеещ в квартирата е отведен на разпит в 7-мо районно управление. По данни на прокуратурата, там той е бил бит и единият от арестуваните снощи полицаи - Божидар Милев - му е бил поискал подкуп от 1000 лева, за да остане досието му чисто:

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Нанесли са му много удари и са го заплашвали, че ако не съдейства на разследването или ако не работи за тях малко по-късно ще направят така, че той да получи обвинение, прокуратурата да го задържи и да му съсипят живота.

Момчето дало част от парите, но на другия ден било намерено отново, за да доплати. Полицаят поискал той да започне да пласира дрога в Студентски град, а той щял да го пази срещу известна сума.

Румяна Арнаудов, говорител на главния прокурор: Поискал е 300 лв. седмично свидетелят да му предоставя, за да получава информация за това кога, къде и от кого да се пази.

От страх момчето се съгласило и започнало да плаща. Тогава в схемата влиза и вторият арестуван снощи полицай- Николай Апостолов. Той се представил за билзък на Златко Баретата и Митьо Очите и твърдял, че контролира наркоразпространението в центъра на София. Полицаят поискал студентът да намери момичета, които да продават дрогата и да проституират. Едва тогава младежът подал сигнал в прокуратурата. Последвала серия от срещи, които били следени от спецполицаи. И така се стига до вчерашния арест в ж.к."Бъкстон", когато студентът се срещнал с Апостолов, за вземе поредната пратка с наркотици. По същото време в близост до търговски център на бул. България се провежда операция по залавянето и на втория полицай,Божидар Милев, който стреля срещу колегите си.

Павлин Коджахристов, зам.-директор на дирекция „Вътрешна сигурност" в МВР: Бягайки каза и аз съм полицай. Извади пистолета, той беше в едно торбичка гръмна по посока на преследващите полицаи.

Според главния секретар, двамата арестувани са работели на ниско ниво в структурите на МВР и не са участвали в акции срещу наркоразпространители.

Предстои проверка и в 7-мо районно, за да бъде установено дали в схемата има замесени още полицаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Лозен готови да блокират магистралата
Жителите на Лозен готови да блокират магистралата
Задържаха шефа на ДАИ за подкупи
Задържаха шефа на ДАИ за подкупи