НОВИНИ

Арестуваните в Германия сирийски бежанци са свързани с атентаторите в Париж

Тримата сирийски бежанци, които бяха арестувани в Германия по подозрение, че планират терористично нападение, са свързани с извършителите на нападенията в Париж, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер.

bnt avatar logo
от БТА
15:41, 13.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
По света
арестуваните германия сирийски бежанци свързани атентаторите париж

Събраните след месеци разследвания доказателства показват, че мъжете на възраст 17, 18 и 26 години са били доведени в Европа от същите каналджии, които са превозили до Европа ислямистките екстремисти, извършили атентатите в Париж през ноември, когато бяха убити 130 души, каза Де Мезиер.

Освен това се смята, че подправените документи за самоличност, използвани от арестуваните в Северна Германия трима сирийци, са изработени от същите фалшификатори, направили тези на нападателите от Париж.

Сирийците бяха задържани тази сутрин при контратерористична операция с участието на около 200 души от силите на реда в провинциите Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн. Те са пристигнали в Германия през Турция и Гърция в средата на ноември и се представили за бежанци, като целта им е била или да изпълнят вече съществуваща задача, или да стоят в готовност за по-нататъшни инструкции, съобщи федералната прокуратура в Карлсруе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още едно тяло е открито в река Дунав
Още едно тяло е открито в река Дунав
Люксембург призова за изключване на Унгария от ЕС
Люксембург призова за изключване на Унгария от ЕС