НОВИНИ

Арестуваният за инцидента в Дунав капитан на кораб участвал и в друга катастрофа

Арестуваният след трагедията с туристическо корабче в река Дунав капитан на круизен кораб е участвал и в друг подобен инцидент, съобщи Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:50, 06.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
арестуваният инцидента дунав капитан кораб участвал друга катастрофа

28 души загинаха, след като круизен кораб блъсна по-малък туристически съд в Будапеща на 29 май.

Капитанът на кораба, 64-годишният украинец Юрий С. от Одеса беше арестуван по подозрение, че е предизвикал фаталната катастрофа.

Прокуратурата обяви, че той е замесен и в друг инцидент, при който обаче няма пострадали. Той е станал през април в Холандия. Плавателният съд бил на същата компания, която е собственик на круизния кораб, участвал в сблъсъка в Будапеща.

Холандски медии публикуваха снимки след сблъсъка на 1 април, от които се виждат сериозни щети по кораба, управляван от Юрий С. Съобщава се за леко пострадали пътници.

Катастрофата на 29 май беше най-тежката в Дунав от повече от 50 години. На потъналото туристическо корабче бяха предимно гости от Южна Корея. Досега са открити телата на 17 от тях, а 11 продължават да се водят в неизвестност.

Юрий С. отрича да е направил нещо нередно. Прокуратурата го обвинява, че е изтрил данни от мобилния си телефон веднага след сблъсъка, като не е ясно дали са били свързани с инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движението на леки автомобили през ГКПП „Златарево“ вече е отворено
Движението на леки автомобили през ГКПП „Златарево“ вече е отворено
Избори в Албания ще има на 30 юни, категоричен е премиерът Рама
Избори в Албания ще има на 30 юни, категоричен е премиерът Рама