НОВИНИ

Архитект Петкана Бакалова: Незабавно трябва да се укрепят тютюневите складове

Укрепването на петте сгради в тютюневия град в Пловдив трябва да се случи незабавно, каза архитект Петкана Бакалова в "Денят започва".Тя уточни, че версията, че бездомник е запалил складовете, е наивна, мнението й подкрепи и журналистът и автор на филма "Историята на тютюневия град" Пенка Калинкова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 23.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Архитект Петкана Бакалова: За мен версията с клошара е наивна, ще настояваме да се продължи разследването, самото местопрестъпление още не е разследвано, до вчера още тлееше. Ще настояваме и за незабавна експертиза и аварийно укрепване на тютюневите складове, особено преди дъждовете. До месец два трябва да бъдат укрепени и 5-те сгради. От Съюза на архитектите имаме подготвена декларация и ще имаме пресконференция, за да обявим националната си реакция по повод културното наследство на България.

Авторът на филма "Историята на тютюневия град" отбеляза пък , че от наследството на Кудоглу са останали само складовете.

Пенка Калинкова, журналист и автор на филма "Историята на тютюневия град": Много е лесно да има такова хрумване, че бездомник е запалил тютюневите складове. Та този бездомник дори не се е крил, а разказва и за други, които живеят в складовете. Радвам се, че е отхвърлена версията за самозапалване на сградите. Имахме късмет да имаме дарител като Кудоглу, който дори не е пловдивчанин. Били сме в тройката на производител на висококачествен тютюн. Тъжно е това, което се случва с неговото наседство в Пловдив. Останали са само складовете.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА търси произхода на живота на астероид
НАСА търси произхода на живота на астероид
​Почитаме паметта на всички жертви на тоталитарните режими
​Почитаме паметта на всички жертви на тоталитарните режими