Лошото време там остави хиляди домакинства без ток. Според статистиката това са може би най-мощните ветрове във Финландия. Стихията нанесе щети и в Швеция, Полша и Естония.

Арктическите ветрове връхлетяха Финландия със скорост почти 33 метра в секунда. Според метеоролозите това е рекорд за страната. Подобна буря е имало през 1971 г., но тогава скоростта на вятъра била по-малка.

Лошото време донесе във Финландия мокър сняг. На места снежната покривка достигна 20 сантиметра, което затрудни работата на аварийните служби.

Зимната стихия изкорени дървета, събори стълбове, прекъсна електричеството и предизвика транспортен хаос. В морето бяха регистрирани 8-метрови вълни, а фериботите останаха закотвени.

Властите призоваха жителите от бедстващите райони да не излизат навън, до утихването на вятъра. Най-големи щети има в Югоизточна и Западна Финландия.

В Северна Полша стихията предизвика покачване нивото на реките, които преляха и наводниха земеделски земи. По цялото балтийско крайбрежие на Полша е издадено предупреждение за опасно време.

На Зеланд - най-големия датски остров, дигите не издържаха на настъплението на вълните и много крайбрежни зони вече са под вода.

В Естония ветровете връхлетяха с по-малка сила, но достатъчна, за да прекъсне електричеството на хиляди домакинства и да остави фериботите в пристанищата.

Силният вятър отнесе и 270 контейнера от борда на товарен кораб в Северно море. В резултат по плажовете на два холандски острова изплуваха десетки контейнери със стоки, сред които дребна електроника, крушки и телевизори.