НОВИНИ

Армията се включва в издирването на изчезналия в Стара планина

Армията се включва в издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който изчезна в планината на път за връх Ботев в сряда следобед. От мъжа няма следа вече пети ден. До момента доброволци от Троян, Карлово и Калофер са претърсили южната и северната част на склона от хижа Тъжа към връх Ботев. Обходени са всички възможни велосипедни маршрути, тъй като мъжът е бил с колело. Днес ще бъде разширен периметърът на търсене. В акцията участват и кучета.

bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 31.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според участници в акциите климат на върха е изключително тежък. Духа силен вятър, а температурите са изключително ниски. Това допълнително създава трудности при работата на специализираните екипи.

Христо Стаматов, доброволец от Карлово: Това са най-трудните акции за спасяване, тъй като продължават много време и отнемат много хора. Започнахме да разширяваме периметъра на издирване. Вчера с кучето обикаляхме. Времето беше адски гадно. Много силен вятър, ниска облачност. Основно в този участък около върха има много роднини, негови приятели и помощници, които дойдоха от София и цялата страна.

Последните следи от Мирослав са от сряда следобед, когато за последно се е чул с близки и познати.

Христомир Христов, братовчед на Мирослав Късовски: Обяснил е, че времето тръгва да се разваля,но ще се оправи, не е бил притеснен, но е казал, че времето тръгва да се разваля. Събота вечерта от седем до десет, единайсет вечерта, даваше свободно, съответно справка от Мтел все още не можем да вземем. Подаден е сигнал в полицията, но справка къде е засечена клетката няма.

Отчаян от бавната реакция на институциите, кметът на Калофер Румен Стоянов се е свързал лично с премиера Борисов, за да бъде разрешено на военните да се включат в спасителната акция.

В днешната спасителна акция се включват и нови доброволци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Пазарджик в защита на младежа набил лекарка
Протест в Пазарджик в защита на младежа набил лекарка
Вдигнаха блокадата на Калотина
Вдигнаха блокадата на "Калотина"