НОВИНИ

Румяна Арнаудова: Подчинен на кмета на Септември също ще получи обвинение

Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември, освен кмета, като обвиняем ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна измама. А на 14 фирми ще бъде направена ревизия, понеже в офис са намерени документи по подозрение за данъчни престъпление. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:18, 02.02.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Беше Открит и офис, в който са намерени фирмените и счетоводни документи за 14 фирми, които се управляват от контролирани от кмета лица, считаме, че чрез тях е източвана общината, днес прокурорите ще възложат данъчни ревизии на тези фирми. Доказателства сочат, че има и данъчни престъпления, каза Арнаудова.

Кметът на Септември беше задържан след акция на Специализираната прокуратура и МВР в общината. Марин Рачев ще бъде обвинен за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка.

На Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че се каса за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини, обясни Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас
Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас
Миниван се вряза в пешеходци в китайския град Шанхай
Миниван се вряза в пешеходци в китайския град Шанхай