НОВИНИ

АРТ посоки: Приказка за Астрид

Регионалният исторически музей - София има нов образователен център в един от своите филиали. Той се намира на територията на Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“. През юни там ще се провеждат част от заниманията на лятната програма „Ваканция в музея“. А през есента залата ще бъде отворена семинари, презентации и други образователни дейности.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:48, 10.06.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Примабалерината Диляна Никифорова описва историята на националния ни балет за последните 30 години от позицията на основен участник в балетните постановки.

Книгата „Българският национален балет в края на XX и началото на XXI век” събира историята и над 400 фотографии на репетеции и бляскави премиери.

Отново е време за Европейско кино учащи. Часът и мястото са известни - Домът на киното.

За тази вечер е предвидена прожекция на „Приказка за Астрид“. Филмът на Перниле Фишер Кристенсен е първата кинобиография на световноизвестната писателка Астрид Линдгрен.

Каква е историята на създателката на „Пипи Дългото чорапче“ и как драмата повежда детските приключения - екранът дава отговорите.

„Ален Делон. Ангел и хулиган“ - заглавието на книгата не ни изненадва, но в откровената биография от Венсан Кави със сигурност има факти и случки, които ще добавят непознати щрихи към звездния образ.

Зад незабравимите роли, желязната воля и стремежа за усъвършенстване, виждаме образа на човек, който е в плен на собствения си мит.

Утре „Хуманоптер” излиза на сцената на театър „Азарян”.

„Хуманоптер” е същество между човек и насекомо. Летящи във въздух топки населяват сцената, като повторението на действието до абсурд и до виртуозност е движеща сила.

Младият жонгльор и режисьор Клеман Дазен поставя едно мини общество от седем жонгльори в света на хуманоптера. Като алегоричен образ на представите за работа, успех, продуктивност и ефикасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Без спасителни кораби Средиземно море ще стане кърваво
ООН: Без спасителни кораби Средиземно море ще стане "кърваво"
Китайският износ расте въпреки търговската война със САЩ
Китайският износ расте въпреки търговската война със САЩ