Новините за случващото се в театъра, киното, музиката, изобразителното изкуство можете да научите от рубриката на Галя Крайчовска в "Сутрешен блок" - "АРТ посоки".

Вижте повече във видеото

В началото на активния сезон керамиката взима главна роля. Фестивалът на Съвременната българска керамика събира автори от различни поколения в галерия Райко Алексиев, с творби, създадени през последните три години. Изложбата показва нови тенденции и технологии в древното изкуство. Със самостоятелна експозиция се представя Силвия Чанева, носител на голямата награда от първото издание на фестивала през 2017 г.

Ако сте във Варна, се гмурнете в галерия Арт Маркони. С "Извисяване” на Любен Пашкулски, който не изневерява на на себе си: обича бездънната прозрачност на очите и държи на своя философски прочит за човешките взаимоотношения.

"Луната спи” - една от новите картини на Христо Кралев в галерия „Нюанс“.

До 14 септември в зала "Рафаел Михайлов” във Велико Търново може да видите проектите от международния конкурс за нов център на старопрестолния град. 62 предложения на архитекти от 15 държави- битката е сериозна, но и доста интересна.

АРТ инсталация порследява пътя на килима.

Художниците срещу механизмите за социален контрол. "Подривна игра” с куратор Изабел Галиера ни посреща в галерия Структура. В центъра е играта, която свързваме със свобода и творчество. Но тя често включва социални норми. Все пак да не изоставяме игрите.