НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Айляк дейности

Работната седмица започна, но нека веднага да помислим за края й и разпускане с приятни занимания. Като "айляк дейности" - а какво точно се прави под този знаменател, знаят най-добре в Пловдив. Вече се готвят за големия „Айляк парад” догодина, но в петък ще направят демо версия в парк Лаута. Включете се в карнавала и музикалните айляшки сбирки.

bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 22.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Да погледнем към Мовименто - единствената българска премиера на тазгодишното издание на АСТ Фестивал за свободен театър. В сряда спектакълът на Гергана Димитрова - Мовименто - Вариации излиза на сцената на ДНК. В него гласовете на пет авторки с различна националност, език и творчески интереси се преплитат, допълват, пресичат. Представлението осмисля и миграционните процеси - като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, вируси, необходимости, като неотменна част от живота и света.

Книги и кино отново се събраха във фестивалния ритъм "Синелибри". Утре почитателите на Харуки Мураками ще се насладят на поетичната драма „Тони Такитани”, създадена по мотива от негов разказ. Японската галавечер е в Сити Марк арт център.

Една колекция, създадена с олимпийска щафета, започват я Тея Трошанова и Маргарита Милева. Така „Олимпийско движение” в моден образ вече е факт. Бижута от малки канцеларски ластичета влизат в диалог с рокли от кадифе. Спортните елементи са като акцент на различни части от силуета. Олимпийско движение е силно еклектична колекция, в която са смесени елементи от спортна и улична мода с елегантни кройки и материи, пояснява Тея Трошанова. Ежедневието ни е почти " спортно" - работим, бързаме дори тичаме "покриваме нормативи", но това не означава, че трябва да забравим за добрите, естествени и комфортни материи и елегантността. Личното отношение, погледът към всеки детайл е важно като "предаване на щафета" между бегачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат на търг инвалидната количка на  Стивън Хокинг
Предлагат на търг инвалидната количка на Стивън Хокинг
Лодка с мигранти потъна край брега на турския курорт Бодрум
Лодка с мигранти потъна край брега на турския курорт Бодрум