Да погледаме кино за щастие и късмет. Български филм ни посреща от днес в кината. „Можеш ли да убиваш” на режисьора Иван Ничев.

С тъга, но и с много усмивки филмът ни превежда из родната територия, с участието на седем млади обещаващи актьори. „Можеш ли да убиваш” представлява своеобразна метафора на съвременна България, по сценарий на Юрий Дачев, Татяна Гранитова и Иван Ничев. Филмът е заснет в град Видин и околностите, с няколко снимачни дни и в град Сливен. Седем млади българи от Видин решават да се пробват като платени рейнджъри и започват тренировки за мисията, която да ги извади от бедното и безперспективно битие.

За „Щастливеца Пер” си говорихме през ноември, когато на български излезе книгата на датския нобелист Хенрикт Понтопидан. Сега ще посрещнем и легендата Биле Аугуст, който направи филм по тази история. Ще я представи лично на София филм фест.

В София носителят на две Златни палми ще покаже класиката „Пеле Завоевателя“- със Златна Палма и Оскар, един от последните му филми „Безмълвно сърце“ и най-новия - „Щастливеца Пер”. „Романът е проницателно изучаване на морала и етиката“, категоричен е Биле Аугуст за „Щастливеца Пер”. Краят на XIX век. Млад амбициозен мъж от западна Дания пристига в Копенхаген, за да учи инженерство. Има големи амбиции, но може би съдбата има други планове.

От днес на големия екран потегля „Семейни кютеци”. Скалата ще раздава съвети.

А самият Дуейн Джонсън доста се забавлява като играе себе си в „Семейни кютеци”. Филм по една невероятна, но реална история за суперзвездата от Световната кеч федерация. Пейдж или Флорънс Пю и брат ѝ, или Джак Лоудън търсят пътя към феновете. И ще поискат професионални съвети от Скалата, който ще ги научи как да спечелят тълпата по време на професионалните състезания. Аутсайдерът ще промени играта.