Ако не сте разглеждали Боянската църква или пък отдавна не сте ходили там, сега е моментът. Съвсем ново осветление разкрива детайли на уникалните стенописи от 1259 г. Прозрачни ограничителни стени ще предпазват изящните фрески в средновековната част на храм паметника. Разчистен е и красивият парк около Боянската църква от всякакви строителни и други отпадъци и са разкрити нови археологически материали, свързани с историята на мястото. “Близката чужденка” в историята на българското изкуство - Лика Янко - с непознати живописни и житейски детайли.

С изложбата „Близката чужденка” галерия „Васка Емануилова” отваря различни страници за познатата и едновременно с това далечна Лика Янко - албанската бежанка, навлязла трайно в българското изкуство. Казват, че едновременно присъства и отсъства през годините - още първата ѝ изложба през 67-ма е свалена, следват дълги години, в които изкуството ѝ не е допуснато до официалните зали - заради различия с директивите.

К2 - най-трудният за покоряване връх заема името си за новата изложба в галерия А cube contemporary. Светлозар Стоянов-Свесто продължава и линията на предишната среща - Капризи.

Колекцията Fashion Melody на Диляна Матеева впечатли световноизвестен фотограф, който я пренесе в нови пространства.

Оми Чоудури, майстора на „Вог” визията се вдъхнови от колекцията на младата дизайнерка и направи провокативна фотосесия. Главна героиня е прима балерината Катерина Петрова. Дизайнерката разказва - "Той хареса материите, които съм избрала, цветовете им, отблясъците, които част от тях имат, а някои от аутфитите дори сравни със стилистиката на Валентино." Колекцията е вдъхновена от рок музиката, а контрастът между изоставената, рушаща се сграда, избрана за фон на снимките и красотата, уловена в кадрите, доста успешно се вписва в тази територия.