НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Буквите говорят

Една изложба събира съвременния поглед на млади художници върху графичните форми на буквите. В сградата на областната администрация Бургас може да разгледате „Буквите говорят”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:15, 13.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

И шевиците повеждат живописни трептения. В галерия "Париж" Владимир Шунев представя едноименната си изложба. Етномотивите, изобразени върху българските черги и обредни хлябове се събират с авторски интерпретации на древни скални рисунки от зидовете на Плиска и Преслав. Чергите са вградени в платната, съхранени завинаги, с пъстрите цветове, които не спират да разказват. Съвсем естествено се появяват и скалните рисунки, които са отправна точна за създаването на цикъла „Богът Слънце”. А картините с обредните питки са синтезирани до един знак, символ на плодородие, здраве или за хубава реколта.

"Генчо Симеонов - 88 години. Карикатура". НДК, полуетаж -изток е арена на неговите герои, в рамките на четвъртия Есенен салон на карикатурата "Карикатурно фоайе" - София - 2018.

Майстори на фотографията започва своето - 10 -то юбилейно издание. С него дойде и първата изложба на Арнолд Нюман в България. В Софийската градска галерия ще видим 55 истории на един от от най-великите портретисти на ХХ век, заснел емблематични имена от света на изкуството, политиката и шоубизнесa. Посвещава 70 години от живота си на фотографията и запечатва историята на столетието, с авторския си подход в портретирането - “фотопортрет в интериор” като разбива стереотипа на студиото и изважда модела от него. До 9 декември - Стравински край рояла, Мерлин Монро, за която казва - "най-тъжната жена, която съм срещал на света", начупеният Уорхол, Джорд Харисън, Труман Капоти и още познати-непознати звездни герои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запечатаха пет бензиностанции след проверки
Запечатаха пет бензиностанции след проверки
Сапьори обезвредиха взривно устройство пред дома на гръцки прокурор
Сапьори обезвредиха взривно устройство пред дома на гръцки прокурор