За първи път от 2002 година насам на сцената в концерта „Виртуозите” ще излезе световноизвестният цигулар Минчо Минчев.

Звездният концерт от програмата на Новогодишния музикален фестивал е утре в зала 1 на НДК. След 16 години отново се включва виртуозът, покорил сцените на четири континента.

Минчо Минчев е свирил с водещите оркестри в света, сред които Кралски филхармоничен оркестър Лондон, оркестъра на BBC, симфоничния оркестър на Амстердам, Дрезденската филхармония. В концерта на Софийската филхармония ще участва и Рик Стотийн, определян като гъвкав музикант и истински майстор на контрабаса. Зад диригунтския пулт застава маестро Емил Табаков.

Вокален рецитал на младото сопрано с обещаваща международна кариера Мила Михова и пианистът Ричард Баркър ви очаква в събота, в кино „Люмиер Лидл“. Ще се насладите на песни и арии от Росини, Белини и Доницети, в концерта Бисери на белкантото.

Дядо Коледа е специален гост в бургаската опера, на 16 декември и ще раздава подаръци. В програмата „Елха в операта” малките зрители ще видят балетния спектакъл „Лешникотрошачката”, под режисура и хореография на Хикмет Мехмедов.

Любими песни от големия български композитор Тончо Русев ще чуем в гала концерта „Незабрава”.

Васил Найденов, Силвия Кацарова, Веселин Маринов, дует „Ритон“ и Виктор Калев ще припомнят незабравимите хитове. Идеята за гала концерта "Незабрава" е на актрисата Искра Радева, която всяка година подготвя коледна музикална изненада. Тази вечер в НДК отново ще прозвучат песните на големия Тончо Русев, любими на няколко поколения - „А дали е така“, „Огън от любов“, „Някога, но не сега“, „Телефонна любов“, „Горчиво вино“ и „Незабрава“.