"Душата като цигулка на Страдивариус” - срещата на музика и живопис е в галерия Арте. Художникът Румен Малчев сравнява работата си с лютиерството. Казва, че когато вземе едно платно в ръцете си и то му харесва, има чувството,че държи цигулка.

И точно там се пренасят вълшебните сюжети и герои.

Портрет на Климент Охридски от Антон Митов, рисуван през 1905 година. И още ценни платна и скулптури може да видите в галерия Академия.

Творбите са от уникалната колекция на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Може да ги разгледате до петък. Експозицията е по повод 130-годишнината от създаването на Софийския университет. Колекцията пази произведения на едни от най-значимите български художници, както и изключително ценни стари ръкописи и е малко позната на широката публика.

Моника Попова подготвя три изложби, по случай житейския си юбилей. В „АРТ АЛЕЯ“ представя първата изложба - "Рисунки преди лягане" . Изображенията, родени в моментите, в които не може да трансформира щастието и болката по друг начин.

Норвежкият визуален артист Ларс Нордби открива галерия във Велико Търново. Първата изложба в Heerz Tooya е на Тим Бригнал, който е роден в Перу, но живее в България. Заглавие на премиерната изложба дава селото , което е избрал за новия си дом - Водолей.