НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: европейски спектакли гостуват в България

"Специални поводи" има в Младежкия театър - с едноименния премиерен спектакъл. Една двойка празнува 15-годишен брачен живот. Празнува и планира... предстоящия си развод. Постановката на Петър Кауков ни повежда в смешно-тъжните спомени, с важните моменти за всеки от нас.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:45, 10.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Сливница за четвърти път е домакин на Европейския фестивал на пътуващия театър. Спектакли от Чехия, Македония, Германия, Сърбия, Словакия и България показват пъстрото лице на театъра от стария континент. "Симон и Бартушка" ще раздава усмивки тази вечер, а утре - актьорът от Цирк Дьо Солей Юрай Бенчик - със специална интерактивна програма. В неделя тържествен финал ще сложи трупата на Народен театър Ниш, Сърбия, с "Госпожа Министершата“ от Нушич. Тогава ще станат ясни и наградите, с бляскаво шоу пред читалището в Сливница.

Подкрепете с присъствие и аплодисменти младите актьори. Студентите на професор Атанас Атанасов от класа по актьорско майсторство представят комедията "Хора с куфари", под режисурата на Мартин Каров. Пъстри персонажи от един квартал ще смесят живота си с идващи и отиващи си хора, включително и зрителите. Премиерата е утре, в Учебния театър.

Танцови спектакли от Литва ще сложат финала на ONE DANCE WEEK.

В петък ще видим "Годос" на AURA Dance Theatre и една от водещите хореографи на Литва Бируте Летукайте. Спектакълът пресъздава популярни митове и легенди от балтийската страна. Обединява ги отдавна изчезналата от езика дума „godos“ или „песен на душата“. Пътуването с душата и танца е в Дом на културата Борис Христов в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жандармерия пази ромския квартал в Монтана след убийството на 17-годишно момче
Жандармерия пази ромския квартал в Монтана след убийството на 17-годишно момче
Парламентът освободи Николай Нанков като депутат
Парламентът освободи Николай Нанков като депутат