Художникът Иван Димов представя „Безкрайните пространства на спомена” в галерия „Арте”. Фотоси от емблематичния град Матера се разпростират в другата евростолица на културата - Пловдив. “Преднамерени грешки” на Максимилиан Праматаров в галерия Heerz Tooya във Велико Търново.

Да се пренесем в „Безкрайните пространства на спомена”: Художникът Иван Димов разпръсква цветната светлина и образи в галерия „Арте”. Топлината и ярките моменти от детството, с вълшебствата и неоградените пространства преминават към десетилетията на уроците и познанието. А картината „Далечна близост“ отваря по-новите страници.

Галерия „Дебют" продължава представянето на автори, свързани съдбовно с Художествената гимназия. Новата изложба е посветена на Георги Савов Гофи - художник и педагог, който посвещава 31 години на Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров”.

„Матера - нюанси” представя 30 фотографии от Дениз Мацарела, направени в емблематичния каменен град Матера. Тайните и емоциите от града на Питагор излизат на специална разходка. Изложбата, оргaнизирана от Италианския културен институт и Общински институт Старинен Пловдив продължава още една седмица. Може да се включите и в конкурса за заснемане красотата на града под тепетата.

“Преднамерени грешки” в галерия Heerz Tooya във Велико Търново. Максимилиан Праматаров изгражда изложбата от специално създадени творби за това пространство и стари фотографии. Художникът, който живее и работи във Виена задава въпроси за грешките и провала.