Всички знаят чаровната и талантлива двойка Пенелопе Крус - Хавиер Бардем. "Всички знаят" - новото екранно предизвикателство с тях вече е на линия. Ролите във филма на прочутия ирански режисьор Асгар Фархади са писани специално за тях.

Лаура се завръща в родното село край Мадрид, за сватбата на сестра си и свободно се впуска в удоволствията от младостта. Неочаквани събития ще разкрият стари семейни тайни, които поставят тежък морален избор и психологически решения. Бившият ѝ приятел Пако ще усложни още повече ситуацията. А неочаквани събития на сватбеното тържество още повече заплитат примката.

Месец преди старта на 11-ия София Менар, фаворитите от предишните издания се събират на екрана. Менар уикенд представя три турски филма, два ирански и по един филм от Палестина, Ливан, Индия и Мароко.

"С червило под бурката" събира историята на четири индийки, които просто искат свободата си. Различното лице на Истанбул се разкрива в "Пес". А за феновете на Асгар Фархади, програмата изважда по-ранния му филм "Празникът на огъня". А през януари очакваме новото издание на фестивала за филми от Близкия Изток и Северна Африка.

Дженифър Лопес преборва разочарованието от скуката и несбъднатите мечти. Във "Втори шанс" певицата -актриса влиза в ролята на 40 годишната Мая - продавачка, която търси начин да се откъсне от несполучливите опити за интересен живот.

Но ето, че се случва чудото. Фалшива диплома, подправени снимки с Барак Обама и несъществуващо пътуване до Килиманджаро, пред Мая се откриват много нови възможности. И различно начало за новите 20.