НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Какво ново на музикалната сцена

Живот като на кино, кой не го мечтае. Засега ще се птомип в такава музикална вълна. С проекта на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов сексттет. На 1 декември стъпват премиерно в София Лайв клуб. Миро изля душата си с нова песен - " Печат от моята душа."

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:44, 29.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Текстът е негов, музиката На Димитър Петров. Специално участие в новата песен има Теодосий Спасов. Ще чуем и Нели Андреева,Sofia Session Orchestra с оркестрацията на Георги Стрезов. Суровата красота на природата е главен герой в клипа, режисиран от самия Миро. Поверява ключова роля на 11-годишния Торир Йохансон-Тор.

Ричард Клайдерман ще ни посвири тази вечер в НДК, а в събота във фестивалния център във Варна. Наследниците на оркестъра на Йохан Щраус пристигат за първи път в България.

В събота Strauss Capelle Vienna излизат в пълния си блясък в НДК.

След смъртта на Йохан Щраус-баща през 1849 г. синът му Йохан Щраус поема оркестъра. За да може да откликне на големия интерес за участия и едновременно да работи на различни места, Strauss Capelle се разделя на три по-малки оркестъра, разпределени между тримата наследници на династията Щраус, Йохан обикаля САЩ, Йозеф Щраус в Русия, а Едуард Щраус остава във Виена.

След смъртта на Йохан Щраус-син през 1899 г. оркестърът спира дейността си , за да се събере отново през 1977 г. и да продължи традицията. Днес оркестърът Strauss Capelle Vienna с гордост представя най-известните творби на прочутата музикална фамилия по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус се запали на АМ „Тракия“, няма ранени
Автобус се запали на АМ „Тракия“, няма ранени
Учени надникнаха в една от най-сложните шифровъчни машини - „Енигма“
Учени надникнаха в една от най-сложните шифровъчни машини - „Енигма“