Нов български филм на хоризонта. "Опърничавите" на Георги Костов поглежда към любовта, но от различен ъгъл. Една случайна среща се превръща в борба за надмощие и премерване на сили - между мъж и жена, между различни характери и поколения. И тази устременост към победа, ще превърне съревнованието в изпепеляваща любов. Ще я видим през образите на Анастасия Левордашка и Симеон Лютаков.

Още един разказ за любовта идва от романа

''Слънцето също е звезда''

Отличникът в класацията на New York Times получава куп отличия и интереса на читателите. Сега ще го видим и на екрана.

''Слънцето също е звезда'' е съвременна приказка за любовта, която се опитва да преодолее всички препятствия. И поставя въпроса дали съдбата или произволните събития във Вселената са тези, които определят живота ни. Романтичният колежанин Даниел Бай и родената в Ямайка прагматична Наташа Кингсли се срещат случайно и мигновено са привлечени един от друг. Но едва ли има по-неподходящ момент да прехвърчат искрите на любовта, защото остават броени часове от последния ден на Наташа в САЩ.

 Ето го и "Джон Уик" - номер 3 

Проблемите и препятствията са още по-големи, но с тях идва и заплетеното киноприключение.

Героят на Киану Рийвс е нарушил основно правило - убийство на територията на хотел „Континентал“. При това негова жертва е един от големите играчи и затова по петите на Уик са най-жестоките наемни убийци. За главата му е обявена награда от 14 милиона долара. Един час гратисен период преди изключването му трябва да даде шанса за оправяне на бъркотията.