НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Кино предложенията в Световния ден на усмивката

Нека киното да ви радва още повече в Световния ден на усмивката и през следващите дни.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:04, 05.10.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

В една от последните класации критиката определи „Някои го предпочитат горещо” - най-добрата комедия на всички времена. Но до почетната стълбица се стига трудно - за реплики като „Къде е бърбънът” се достига до 59 дубъла. Важното е това да не личи и да има усмивки.

Винаги усмихнатият Брадли Купър ни показва и режисьорската си страна.

Новата версия на „Роди се звезда” от днес е по екраните, с яркото присъствие на номинирания четири пъти за Оскар актьор и Лейди Гага - в главните роли. Те ще трябва да преборят спомена за филма от 70-те - с Барбра Стрейзънд и Крис Кристофърсън. Музикалната химия я има, така че успехът няма да им се размине. Критиците дори вече слагат режисьорския дебют на Купър и актьорския на лейди Гага в списъка за Оскар-ите.

И един роден дебют - „Безкрайната градина” на Галин Стоев влиза в арт кината.

С историята по мотиви от пиесата „Приятнострашно” на Яна Борисова, известният театрален режисьор стъпва в територията на игралното кино. Съвременната градска драма изважда на показ невидими светове и неочаквани чувства, определят го като „поетичен жест към зрителя”. Филмът запечатва последната роля на големия Никола Анастасов.

„Градината на Пресвета Богородица” ни въвежда в тайнствата на Атон.

Режисьорът Борислав Павлов ни отвежда на място, на което времето тече по различен начин, а мнозина го смятат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е спирала повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка."Градината на Пресвета Богородица" надниква в живота на единствения български манастир на полуострова - "Св. Вмчк. Георги Победоносец". Премиерата е в Дома на киното, в неделя, в програмата на фестивала „Sofia Biting Docs“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола блъсна дете в пловдивския квартал Столипиново
Кола блъсна дете в пловдивския квартал "Столипиново"
Ердоган намекна за референдум за членство в ЕС
Ердоган намекна за референдум за членство в ЕС