Кинопредложенията за седмицата излизат от обичайната географска рамка.

Аржентинска вечер още утре ще ни завихри не в танго ритъм, а в ексцентричен трилър с непредвидима развръзка, в който детективската пародия прелива в романтична сатира и обратно. „Има ли любов, има и омраза” казва категорично заглавието от програмата на Синелибри.

Любопитен акцент в програмата на феста e премиерата на „Уестуд: пънкарка, икона, активистка“.

Екранната среща със 77 годишната дизайнерка е на 24 октомври в Дома на киното. Филмът, посветен на грандамата на британската мода, разкрива неподозирани страни на нейната личност. Безусловен поддръжник на каузите, в които вярва, тя неслучайно е една от най-влиятелните фигури в света, кралица на пънк модата, „Коко Шанел на нашето време”. Нарича се жена с мисия. Неизвестни факти от живота ѝ ще разкрият синът ѝ Джоузеф Коре и други членове на семейството ѝ, приятели, колеги и модели, с които тя е работила годините.

„Убийство в Кайро” идва с голямата награда на журито от Сънданс и Голямата награда от фестивала в Бон.

Кайро, 2011 г. В центъра на събитията. В хотел „Нил Хилтън“ е открито тяло. Първоначално всичко прилича на „убийство заради страст“, но постепенно се оказва, че случаят засяга египетския елит. Режисьорът Тарик Салех смело се впуска в проекта. “Знаех, че си прося проблемите, още щом написах сценария за Убийство в Кайро. Все едно да излизаш със сериен убиец. Радвам се, че никой не умря."

Да се потопим в колоритните сюжети на Йеронимус Бош...

Очакват ни на 24 октомври в Евросинема. Документалният филм „Йеронимус Бош - Докоснат от Дявола” надниква зад видимите платна и разбулва непознати факти. Екипът обикаля четири години из ралични държави, за да изследва известни картини на Бош. С помощта на снимки с висока резолюция, рентгенови снимки и инфрачервени камери откриват тайните на творческия процес.