„Далеч от брега” на Костадин Бонев вече е в кино мрежата. Филмът събира интересно актьорско съзвездие.

Създаден е по романа на цензурирания през 80-те роман на Евгений Кузманов ”Чайки далеч от брега”. Талантлив театрален режисьор, прогонен от столицата за две години, е изпратен в малък провинциален театър. И точно там намира сцена за пиеса, обсебила мислите му. История за хора, неотлъчно наблюдавани и живеещи в постоянен страх от наказание. Скоро кошмарите от сцената ще се пренасят и в живота на трупата.

Европейско кино за учащи не изневерява на традицията да показва филми на нетрадиционни места. На 30 май в двора на УНСС в София е специалната среща с „Лудетини”.

Забавен, ексцентричен, трогателен, вибриращ със свободния дух на героините си филм - Беатрис е жена, на която някой трудно може да затвори устата. Тя е богата, знатна дама, която вярва, че поддържа интимни отношения със световните лидери. Даниела пък е татуиран интроверт, крехка млада жена, която живее заключена в личната си мистерия. Двете пациентки на модерната психиатрична клиника Вила Бионди ще потеглят на пътешествие, в което и вие сте поканени.

Ще потъркаме вълшебната лампа и не екрана ще се появят чудеса. „Аладин” в ръцете на Гай Ричи със сигурност ще ни пренесе в по-различен свят.

Принцеса Жасмин копнее от цялото си сърце да опознае света извън стените на палата, в който живее. И точно, когато това ѝ изглежда най-малко възможно, Аладин се появява в живота на красивата принцеса. Жестокият Джафар обаче помрачава щастието на двамата авантюристи, поставяйки едно единствено условие, което може да спаси Аладин от затвор. Той трябва да намери вълшебна лампа и да я занесе на Джафар - Наоми Скот, Уил Смит, Марван Кензари ще ни пренесат в приказките.