НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Коледни музикални предизвикателства

Коледните музикални предизвикателства започват. "Концерти с дрескод 3" ни посреща на 12 декември, в зала България, с успешната поредица на "София квартет".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
07:55, 10.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Подготвили са класически пиеси, евъргрийни и коледни изненади. Дрескодът е в цвета на шампанското, което пък е сред реалните изненади в концерта.

25 години ансамбъл "Чинари" - грандиозен спектакъл ще отбележи тази вечер годишнината.

На сцената на Зала 1 в НДК се събират пет от най-емблематичните и обичани от публиката произведения. Четвърт век танцьорите пресъздават по оригинален начин танците и песните от миналите векове и продължават традицията. "Магията на танца", "Траките" и "Мистичен ритъм" ще ни въведат в мистичната територия, със съвременна трактовка на българския фолклор. Спектакли, които носят "Икар" и "Златна муза" за хореографията на Асен Павлов - ръководител на ансамбъла и Калоян Павлов. Втората част включва вълнуващи моменти от авторските спектакли "Възрожденски разкази" и "Ние българите", за който "Чинари" е удостоен с "Кристална лира".

Нейно величество книгата ще се представи в целия си блясък. До края на седмицата Софийският международен панаир на книгата поднася изненади, очакваме да са двойни, заради отмененото пролетно издание. Три сцени и четири книжни етажа в НДК, много автографи и срещи - подарък за ценителите на писаното слово.

Кинофестивал за миграцията за втори път представя тематични заглавия в София и Харманли.

Програмата продължава до 18 декември, не само в киносалони, но и в университети, културни центрове и алтернативни пространства. След прожекциите може да се включите в дискусиите за различните аспекти на мащабните движения на човешки потоци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Международна конференция за миграцията под егидата на ООН
Започва Международна конференция за миграцията под егидата на ООН
Бунтът в Париж: Поставят ли на карта жълтите жилетки евролидерството на Макрон
Бунтът в Париж: Поставят ли на карта "жълтите жилетки" евролидерството на Макрон