НОВИНИ

"АРТ посоки" с Галя Крайчовска: Магията на театъра се завръща

Новините за случващото се в театъра, киното, музиката, изобразителното изкуство можете да научите от рубриката на Галя Крайчовска в "Сутрешен блок" - "АРТ посоки". Днес тя е посветена на театъра. Вижте повече във видеото

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:31, 12.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Новият театрален сезон започна. Артистите са на линия, сцените са обновени, интригуващите итории ни очакват.

Драматичен театър "Невена Коканова", Ямбол открива сезона с "Мъжете предпочитат да излъжат" на френския драматург Ерик Асус. Ще разберете, че ако на лъжата краката са къси, то тя със сигурност е стоножка! Режисьор е Владимир Петков. В главната роля ще се сменят Йоана Буковска - Давидова и Цветелина Кънева. Днес гостуват в Асеновград, утре отново са на ямболска сцена.

С „Многая лета” и водосвет за здраве и благоденствие започна новият сезон в Народния театър. Програмата започва днес - със „Спускане от връх Морган” на Камерна и „Манхатън, Второ авеню” на Сцена на IV етаж. Очакваме и премиерния „Един безумен ден” по Бомарше, постановка на Михаил Петров в края на септември.

В петък едни по-различни герои ще ни поведат в приказни пространства. Започна десетият международен фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите". В Столичния куклен театър, домакин на събитието откриват и сценографска изложба по повод 90 години от рождението на архитект Иван Цонев. А точно в 19 започва "Страната на Оз", постановка на Елица Петкова.

"Антигона и хората” с режисьор Делян Илиев направи премиера в Родопския драматичен театър.

Уточняват, че това не е комедия, не е претенция „така се прави”, не е създаден от индивидуалности, а от група, не е разказ, а пътуване и ни канят да пътешестваме заедно.

В неделя на обновената сцена на Театъра на армията се качва една от най-смешните комедии от втората половина на 20-ти век. „Черна комедия” на Питър Шафър, през режисьорския поглед на Иван Урумов. На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда? Да видим...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И финансовият министър потвърди, че ще има 10% увеличение на бюджетните заплати
И финансовият министър потвърди, че ще има 10% увеличение на бюджетните заплати
Премиерът внесе трите министерски оставки в НС, депутатите ще ги гласуват утре
Премиерът внесе трите министерски оставки в НС, депутатите ще ги гласуват утре