"Машина на времето" пренася Старозагорската опера на сцената на Софиийската опера. С мюзикъла за деца утре започва тридневното гостуване на софийска сцена. Шест динамични картини ще ни върнат назад във времето. Пътешествието започва от каменната епоха, преминава през Древен Египет, Средновековието, Барока - чак до 2035 г. Преди началото на представлението малките зрители ще получат книжка-пътеводител. В следващите дни балетните спектакли "Нестинарка", "Делвата" и "Фантастичното дюкянче" ще зарадват и порасналите зрители.

Тази вечер Смолян е домакин на концерта от програмата "Фолклорна танцова панорама". Шестото издание на инициативата на фондация "Българско танцово изкуство" представя 16 концерта в 15 града, изпълнени от 60 ансамбъла.

В сряда в Попово започва фестивалът за операторско майсторство "Златното око", в памет на Димо Коларов. За първи път в състезателната програма ще участват и чуждестранни филми. Фотоизложба, срещи с актьори и дискусии ви очакват на фестивалната територия.

Новите форми на изкуството ще търсят от петък участници и гости на осмото издание на ACT фестивал за свободен театър. Какъв е пулсът на света днес? Каква е честотата му? Измерим ли е този ритъм изобщо? Къде стоим в тази паяжина от постове. Осем български представления от последната година и четири спектакъла от Германия, Франция, Израел и немско-балканска копродукция ще отворят страницата на съвременно, будно, смело изпълнителско изкуство.