По пътя за Америка, за всички, които няма да са там. Така звучи поканата за концерта на джаз формация „София” тази вечер. Специален гост на концерта „По пътя на джаза - от България за Америка” в Студио 5 е Васил Петров. Всъщност тази среща е нещо като генерална репетиция за концертното турне в САЩ и Канада.

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева се събират с нов проект - ще ги видим и чуем в събота. LADIES OF JAZZ излизат на сцената на София лайв клуб. След успешното издание през лятото, в Античния театър в Пловдив и в зала „България”, трите певици сега залагат на клубната сцена. Магическата вечер, посветена на дамите в джаза, обещава и много соул, фънк и суинг. Авторска музика и песни на Арета Франклин, Джил Скот, Ерика Баду ще звучат в концерта на 2 март. Ще се включат и музикантите от The Fingertones.

Тази вечер в зала "България" романтично струнно трио ни повежда в музикално-емоционалната територия. Георгита Бояджиева, Йордан Димитров и Огнян Константинов.

Да надникнем и в очаквания съвсем скоро София Филм Фест - киномузикалната програма на 23-ото издание на феста е посветена на 50-годишнината от Уудсток.

От музикалната съкровищница на феста излиза „Лято“ на руския режисьор Кирил Серебренников. Мястото на действието е Ленинград, а филмът умело смесва елементи от няколко жанра - драма, комедия и мюзикъл, като ни връща назад във времето - през 80-те години в Русия, когато рок и поп сцената се развива с шеметни темпове, а влиянието на култови рок банди и артисти като Дейвид Боуи, T. Rex, „Sex Pistols“ и „The Velvet Underground“ е много голямо.

Определиха „Лято“ като „най-дивият и ободряващ“ филм в селекцията в Кан-- с реверанс към глем-рока, изпълнен с носталгия и чувство за загуба, олицетворение на легендарния бунт срещу системата, филм, от който извират страст и музика.